Джуд Белингам се очертава като приоритетна цел на Реал Мадрид за следващото лято

...
Джуд Белингам се очертава като приоритетна цел на Реал Мадрид за следващото лято
Коментари Харесай

Реал е подготвил главозамайваща оферта за Белингам

Джуд Белингам се обрисува като предпочитана цел на Реал Мадрид за идващото лято и офертата на клуба за 19-годишния футболист на Борусия (Дортмунд) може да доближи 140 милиона евро, написа мадридският “Ас ”. Английският полузащитник е считан за основен състезател в обновяването на средата на терена, което стартира с подписването на контракти с Камавинга и Чуамени.

Срещата в Дортмунд също по този начин е имала за цел да почисти всички подозрения, които младият състезател може да има, както и да му изясни по-специфични аспекти за испанския гранд. Подобна убеждаваща маневра е нормална за множеството млади играчи, които се причислиха към  Реал Мадрид през последните години като Чуамени, Винисиус, Валверде и Родриго.

Реал Мадрид ще би трябвало да наддава крепко дружно с Ливърпул за Белингам. Всъщност в Германия настояват, че клубът от " Анфийлд " е обичаната дестинация на младия състезател. Според информация на “Билд ” Ливърпул се намират в по-добра позиция от Реал за подписа на Белингам. На “Бернабеу ” обаче не губят вяра. За момента източници, близки до играча, настояват, че той не е взел никакво решение за бъдещето си. Тази колебливост може да се пояснява като добра вест за Реал Мадрид, като се има поради, че от месеци насам известията към Белингам го поставяха покрай отбора на Юрген Клоп.

В изгода на испанския клуб са положителните връзки, на които се радва от години с Борусия (Дортмунд), макар че последната дума ще има Белингам, като се има поради, че и " Ливърпул ", и Реал Мадрид са подготвени да платят повече от 100 милиона евро, които търси немският клуб. В случая с испанския гранд офертата може да доближи 140 милиона евро (100 милиона закрепени и още 40 милиона под формата на бонуси).

Изглежда, че желанието на Белингам е да напусне Борусия, откакто той отхвърли да се срещне с  представители на немския клуб, с цел да обсъдят подновяването на контракта му. Германците  бяха извикали играча по-рано тази година на среща на високо ниво, с цел да обсъдят удължаването на контракта му, както и доста нарастване на заплатата му. Тази среща обаче не се състоя, а и Дортмунд не съумя да реализира съглашение за възобновяване на контракта на играча.

Преминаването на Белингам в Реал Мадрид може да окаже решаващо въздействие върху бъдещето на Тони Кроос, защото идването на англичанина доста ще усили конкуренцията в средата на терена. Немският полузащитник, чийто контракт изтича това лято, към момента не е обявил решението си за своето бъдеще, само че наподобява малко евентуално да се съгласи да продължи още един сезон с по-малка роля от тази, кояти има сега. Модрич от своя страна няма да има никакви проблеми да възобнови контракта си за още една година, даже в случай че дойде Белингам, който е приоритет за клуба.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР